DIAMONDS ARE A MANS BEST FRIEND

DIAMONDS ARE A MANS BEST FRIEND - ENGH

Visste du at etikk og miljøhensyn er noe av det du må ta stilling til når du kjøper et diamantsmykke?

Ingen smykkestener stråler mer enn diamanten. Det er kanskje grunnen til at kvinner har definert denne edelstenen som den store kjærlighetsgaven. I dag er 90 prosent av alle forlovelsesringer i USA steinsatt med diamanter. Men det er en vanlig misforståelse at diamanter kun er for kvinner. Diamanten skinner minst like godt på menn og har en maskulin kraft når den settes i riktig sammenheng. Hos Engh mener vi at vi har gode eksempler på nettopp det.

Diamanter og Menn: En Tidløs Kombinasjon

Menn og diamanter har en lang historie sammen. Gjennom tidene har diamanter blitt båret av konger, keisere og menn av makt som et symbol på styrke og rikdom. I dag er diamanten også blitt en del av motebildet for menn. Du finner de edle stedene på både ringer, og på mansjettknapper, øreringer og halskjeder. Hos oss i Engh har vi brukt de edle stenene både i Jakob White Diamond herre ring og i matchende mansjettknapper. 

Det er viktig å merke seg at diamantsmykker for menn ikke nødvendigvis må være store og iøynefallende. Subtile diamantdetaljer kan gi en sofistikert touch til ethvert antrekk. Menn kan velge mellom forskjellige former og kvaliteter av diamanter, avhengig av deres personlige preferanser og stil.

Laboratoriediamanter vs. Naturdiamanter: Hva er Forskjellen?

Når du skal kjøpe en diamant, må du vurdere om du ønsker en laboratoriediamant eller en naturdiamant. Her er noen viktige forskjeller mellom de to:

Laboratoriediamanter:

Laboratoriediamanter, også kjent som syntetiske diamanter eller diamanter produsert i laboratorier, er skapt under kontrollerte forhold, der man har kopiert prosessen som skjer i naturen. Disse diamantene har samme kjemiske sammensetning og krystallstruktur som naturdiamanter, og har dermed de samme kvaliteter og egenskaper og er fullverdige diamanter. Laboratoriediamanter lager et mindre miljøavtrykk enn naturdiamanter, og er mer prisgunstige.

Naturdiamanter:

Naturdiamanter er dannet dypt under jorden over millioner av år. Deres unike skjønnhet og sjeldenhet gjør dem til ettertraktede smykkestener. Imidlertid er utvinningen av naturdiamanter ofte forbundet med miljømessige og etiske bekymringer, inkludert gruvedriftspraksis og konfliktdiamanter.

Når du velger mellom laboratoriediamanter og naturdiamanter, må du selv vurdere hva du skal vektlegge, men i Engh har vi valgt å bruke såkalte lab diamanter. I de smykkene du finner i butikken vår, ser du at diamantene er satt i såkalt Pave, dvs at de sitter tett sammen og utgjør nesten en heldekkende flate. Vi har nesten 80 diamanter i den store ringen vår. Det betyr at hver enkelt sten er liten, men til sammen utgjør de et slående og gnistrende uttrykk, slik bare diamanter kan. 

Vi har valgt lab diamanter av flere grunner. Både av etiske og miljømessige hensyn. Men også fordi det er ekstremt vanskelig å se forskjell på en vanlig naturdiamant og en lab-diamant. Til det kreves det sjeldent og spesialisert utstyr. Selv en gemmolog eller erfaren juveler vil ikke kunne se forskjellen med det blotte øyet, nettopp fordi både natur- og Lab diamanten har de samme karakteregenskapene. Av denne grunn, er det også vanskelig å garantere at naturdiamanter er hva de utgir seg for. 

I sum ble derfor valget for oss enkelt: Vi holder oss til hvite lab-diamanter. Da er vi trygge på hva vi selger, og at smykkene både har en tryggere miljømessig- og etisk karakter. At de også da blir betydelig billigere, synes vi er en superfordel! For glansen, holdbarheten og kvaliteten er den samme! 

Men lab diamanter i markedet øker også produksjonen av diamantsmykker – også for menn. Og vår påstand er at dette er sten vi vil se stadig mer av i motebildet. For selv om diamantene produseres billigere, er det fortsatt  en diamant – og ingen smykkesten  reflekterer lys bedre og stråler mer!

Tilbake til bloggen