Her gir vi deg en enkel oppskrift på hvordan du velger riktig størrelse på drømme-smykket ditt. Å velge riktig størrelse på ringen, halskjedet eller armbåndet er viktig både for smykkets uttrykk og din egen komfort.

Størrelsesguide for ringer

Grunnregelen for valg av størrelse på ringer , er at du måler den fingeren du ønsker å ha ringen på, ettersom fingerstørrelsen kan variere mellom hendene. Ønsker du en ring som er bred, dvs som har et ringbånd som er mer enn 0,4 mm, er det best å bestille en størrelse større enn det du har målt. Fingerens omkrets er nemlig ikke konstant og kan ha variasjoner selv innenfor et lite område. 

Normalt lagerfører Engh fem størrelser; størrelse 58, 61, 63, 65, 68. Enkelte ringer som er ment for spesielle fingre, som for eksempel lillefingerring eller tommelring, vil også bli lagerført i andre størrelser. Finner du ikke en ring som passer din hånd, kan vi spesiallage den for deg. Det vil normalt ikke koste noe ekstra, men du må regne med en leveringstid på mellom 2 til 4 uker.

Metode 1: Mål diameteren på fingeren

Har du allerede en ring som du er komfortabel med, er det enkelt å finne riktig størrelse. Da måler du bare den innvendige diameteren på ringen og sammenligner med størrelsestabellen som du finner nedenfor.  Er diameteren for eksempel 1,9 cm, tilsvarer dette 19 millimeterer og dermed ringstørrelse 60

Metode 2: Mål omkretsen på fingeren

Om du ikke har en eksisterende ring du kan måle, er alt du trenger er en linjal eller et målebånd og en liten snor. Ta snoren og snurr den tett, men ikke stramt, rundt fingeren der ringen skal sitte. Merk av på snoren der endene møtes. Legg snoren på linjalen og mål lengden. Er omkretsen for eksempel 6 cm, tilsvarer dette 60 millimeter, som igjen tilsvarer ringstørrelse 60. Ved måling av omkrets av fingeren, er prinsippet altså at antall millimeter rundt fingeren tilsvarer ringstørrelsen din. Har fingeren din en omkrets på 6,2 cm, tilsvarer dette 62 millimeter og ringstørrelse 62. Er omkretsen 6,3 centimeter, tilsvarer dette 63 millimeter og størrelse 63.

Størrelsesguide for halskjeder

Lengden på halskjedet ditt er avgjørende både for din egen komfort og smykkets uttrykk og synlighet. Klipp gjerne til en snor, og sjekk foran speilet for å finne den lengden som passer deg og din stil. I illustrasjonen nedenfor, får du en indikasjon på hvordan smykket vil henge på brystet. For enkelte smykker i Enghs kolleksjon vil lengden på smykket være forhåndsdefinert, eller ha et begrenset antall valgmuligheter. Ønsker du en spesialtilpasset lengde, kan du kontakte vår kundeservice.

Størrelsesguide for armbånd 

Engh produserer i utgangspunktet armbånd i tre størrelser: Small, Medium og Large. Ønsker du et spesialtilpasset armbånd, kan dette bestilles etter kontakt med kundeservice. Normalt vil det ikke påløpe en ekstra kostnad, men du må påregne en leveringstid på mellom to og fire uker. Armbånd som er laget av lær eller silke kan ofte bestilles på spesialmål uten ekstra kostnad eller leveringstid. 

For å finne ditt riktige armbånd, måler du omkretsen der du ønsker å ha smykket. 

 

Usikker?

Hvis du fortsatt er i tvil, er du alltid velkommen til å kontakte vårt dedikerte kundeservice-team hos Engh, for ytterligere veiledning og personlig hjelp med smykker og smykkestørrelser.