VERDENS MEST EKSKLUSIVE SMYKKER FOR MENN?

VERDENS MEST EKSKLUSIVE SMYKKER FOR MENN? - ENGH

Vi ønsker å lage verdens mest eksklusive sølvsmykker for menn. Det er et bold statement! Men vi mener det! Og vi vet at det innebærer å gå nye veier.

Allerede før vi produserte et eneste smykke bestemte vi oss for å gjøre ting annerledes. Vi ønsket å være en disruptiv kraft i en svært konservativ bransje. Vi ville utfordre. Både på design, produksjon og pris. Og det har vi allerede gjort. Vi er for eksempel utelukkende en onlinebrand (bortsett fra utstilling i vår eget produksjonslokale i Risør). Det betyr et mindre handelsledd og penger spart for kundene!

En kjærlighet for sølv

I Engh elsker vi sølv, men vi erkjenner også at det kan ha noen svakheter i forhold til f.eks. gull, som er et betydelig mer kostbart materiale. Gullsmedene har derfor kviet seg for å sette edle stener som diamanter, smaragder, safirer og rubiner i en sølvbase. Man har vært redd for at sølvet skal anløpe (oksidere) og bli svart. I vår kjærlighet til sølvet, har vi funnet løsninger på dette.

For å styrke sølvet og hindre oksydering, har de aller fleste av våre sølvsmykker blitt belagt med to runder med edelmetaller. Først med Palladium og deretter med Rhodium. Dette er to av verdens mest eksklusive edelmetaller og har en pris pr kg som er mer enn fem ganger høyere enn gull. Den høye prisen skyldes både at det er begrenset tilgang til metallene og at metallene har noen unike egenskaper. Palladium og Rhodium påføres smykkene med såkalt elektroplettering, der det stilles strenge krav til renhet, heftfasthet, porøsitet og tykkelse. Med Palladium og Rhodium, har du fått et sølvsmykke som er blitt mer slitesterkt og beskyttet for korrosjon, og som har en uimotståelig glans.

Verdens mest eksklusive stener i sølv

Dette er grunnen til at vi i Engh har våget å boltre oss med de aller edleste stenene i våre sølvsmykker og tør å påstå at vi lager noen av verdens mest eksklusive sølvsmykker for menn. I vår kolleksjon "The 4 Big Gems" finner du for eksempel Diamanter, Smaragder, Safirer og Rubiner satt i en vakker og massiv sølvbase – behandlet med Palladium og Rhodium. Utrolig vakre smykker, eller som vi i Engh sier; Smykker for en høvding. Du skal bokstavelig talt lete lenge etter noe tilsvarende. Resultatet ser du i web-butikken vår; her finner du for eksempel massive sølvringer i klassisk utførelse, satt med nesten en karat edelstener i en pave ("brolagt gate"). En slående og meget verdifull ring, men likevel betydelig rimeligere (og minst like vakker) enn en ring satt i gull.

Behandle smykkene med kjærlighet

Selv om vi har styrket sølvsmykkene med edelmetaller, som gjør dem mer slitesterke, skal du likevel behandle sølvsmykkene som et – ja nettopp – et smykke. Alle metaller kan reagere med omverdenen under gitte forutsetninger. Du skal derfor behandle smykker i henhold til generelle rådene du finner på vår nettside. Edelmetaller vil også over tid kunne slites ned, på samme måte som f.eks. en gullring kan slites. Hvor fort dette skjer, er avhengig av hvordan du behandler smykket, og hva slags slitasje du utsetter det for. Mange mener imidlertid at edelmetallene bare blir vakrere med tiden. Men dersom smykket slites og du ønsker det tilbake til sin opprinnelige tilstand, må smykket inn til service hos oss eller en gullsmed.

Kvalitet i alle ledd

Engh designer og produserer sine smykker med kvalitet i alle ledd, fra tegningsbordet til ferdig produkt. Vi tror på å skape varige skatter som vil vare livet ut. Vi har tatt risikoer, utfordret konvensjoner og satt sølv i en ny glans. Verden av eksklusive sølvsmykker for menn er i stadig forandring, og vi er stolte av å være i forkant av denne utviklingen.

Tilbake til bloggen