SORTE RINGER – ER DETTE EN NY TREND?

SORTE RINGER – ER DETTE EN NY TREND? - ENGH

Du ser dem ikke ofte. Men du ser dem stadig oftere; sorte herreringer. Er dette den nye trend-ringen?

Sorte ringer har alltid vært der. Sølvsmedene har bevisst oksidert sølvringene, for å få frem et mørkt, maskulint og boldt statement. Etter hvert er det også laget sorte ringer i andre metaller, som f.eks. i stål og titan. Nå er «luksusversjonen» her; sorte sølvringer belagt med sort Rhodium. Resultatet er eksklusive statementringer med en blendende vakker og glansfull overflate.

I Enghs kolleksjon vil du finne flere modeller i sort Rhodium. Vår mest eksklusive versjon, er ringen Jakob Black Ruby; en sort rhodert sølvring satt med nesten 1 karat rubiner. Det er ca 80 små rubiner i ringen, som er satt for hånd i en såkalt pave, som gjør at du får en «brolagt» gate med funklende røde stener. Råere blir det ikke. Den står godt alene, men kan gjerne kombineres med en enkel sølvring, for å skape en kontrast som vekker oppsikt. Våre kunder kan også spesialbestille denne ringen med både diamanter, safirer og smaragder.

Individualistens ring?

Ringer med sort Rhodium gir et boldt statement, og er for dem som ønsker noe spesielt. Kanskje er de den sterke individualistenes ring; mannen som går sine egne veier og tør å vise det? sorte Rhodium ringer kan også fås i mer diskret versjoner; som f.eks. som våre to ringer «Cushion Black» og «Streamliner Black». Dette er rene og klassiske ringer som ikke er påtrengende, men likevel i øyenfallende. Du finner også en mer tradisjonell og «signet» inspirert herre ring, som «Alexander Black», som er manges favoritt.

Hva er sort Rhodium?

Den vakre sorte og glansfulle overflaten på ringene skapes av sort Rhodium, som er et av verdens mest eksklusive edelmetaller. I smykkeindustrien er hvit Rhodium brukt i stor utstrekning på gullsmykker, for å tilføre gullet en ekstra glans. Rhodium har også høy slitestyrke, og kan derfor også beskytte og styrke metallet som den er påført. Rhodium påføres smykker med såkalt elektroplettering i en nøye spesifisert prosess. Rhodium er med andre ord et metallbelegg som legges oppå et annet metall. 

På samme måte som alt metall, kan også Rhodium bli slitt. Du vil kunne oppleve at ringen din etter hvert fader og får en mer metallisk grå farge. Mange opplever at dette bare gjør ringen vakrere. I Engh strekker vi oss alltid for å skape den ypperste kvalitet. Vi har derfor påført ringene også et lag Palladium, som er i samme eksklusive «metallfamilie» som Rhodium. Det gir ringen ytterligere styrke og glans og bedre hefte for Rhodium, som gjør at fargen holder sin opprinnelige glans lenger. 

Vedlikehold

Skulle den sorte Rhodium ringen din bli slitt, trenger du likevel ikke bekymre deg. Engh, eller en gullsmed, vil kunne hjelpe deg med å re-belegge ringen med Rhodium slik at den blir god som ny. Men husk at Rhodiumringen din er et verdifullt smykke som må behandles deretter. Skal du være trygg på at det beholder sin glans og ikke får riper, bør du ta av deg ringen når du driver med krevende fysisk aktivitet som f.eks. sport, helsestudio-trening, rengjøring og lignende. Vi anbefaler også å unngå tung eksponering for kjemikalier. Unngå f.eks. klor og rengjøringsmidler, og ta av deg ringen når du bader, vasker hender eller f.eks. bruker desinfeksjonsmidler. Små tiltak som dette, som førøvrig er gode allmenne råd for alle smykker, gjør at ringen din holder seg glansfull lenge.

Et sort Rhodium ring, er for deg som ønsker en spesiell og vakker estetikk. Den er maskulin og kraftfull, og blir markant på hånden. Den blir stadig oftere førstevalget til våre kunder – og kanskje blir den en dag også ditt? 

Tilbake til bloggen